Sint-Ursula-Instituut

secundair onderwijs
ASO - BSO - TSO

 
U bevindt zich hier: Home > Studieaanbod > Tweede graad > Natuurwetenschappen

Natuurwetenschappen

 

Iets voor jou?

Ben je geboeid door wiskunde en wetenschappen? Ben je nieuwsgierig naar het waarom van natuurfenomenen en wetenschappelijke processen? Schuilt er een onderzoeker in jou? Kan je je vastbijten in een wetenschappelijk vraagstuk en wil je leren hoe je op een gestructureerde manier naar een oplossing zoekt? 

Dan is Natuurwetenschappen een goede keuze.

Jij bent theoretisch sterk en je kan vlot verbanden leggen. Je vindt het spannend om de resultaten van een experiment te analyseren en je slaagt erin om je bevindingen soepel te verwoorden.  

Wat mag je verwachten?

Deze studierichting combineert een brede algemene vorming met een stevig pakket wiskunde en exacte wetenschappen.

In de vakken biologie, chemie en fysica bestudeer je levende en niet-levende materie volgens de stappen van het wetenschappelijk proces.

Je onderzoekt wetenschappelijke problemen door erover na te denken, door gerichte informatie op te zoeken of door experimenten uit te voeren. ICT is daarbij een belangrijk hulpmiddel. Je leert data verwerken in tabellen en grafieken en hoe je resultaten correct interpreteert.

  Derde jaar Vierde jaar
Godsdienst 2u 2u
Lichamelijke opvoeding 2u 2u
Aardrijkskunde 1u 1u
Geschiedenis 2u 2u
Maatschappelijke artistieke vorming 1u -
Artistieke vorming - 2u
Nederlands 4u 4u
Engels 3u 2u
Frans 4u 4u
     
Richtingseigen vakken    
Biologie 2u 2u
Chemie - wetenschappelijk labo 3u 3u
Fysica - wetenschappelijk labo 3u 3u
Wiskunde 5u 5u
     
TOTAAL 32u 32u

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En verder?

Natuurwetenschappen is een sterk theoretische studierichting, die voorbereidt op een brede waaier aan academische en professionele bachelors.

In de derde graad kan je doorstromen naar Wetenschappen-wiskunde, Moderne talen-wetenschappen, Biotechnologische en chemische STEM-wetenschappen. Je kan ook kiezen voor Informatica en communicatiewetenschappen.  

Terug naar studieaanbod