Sint-Ursula-Instituut

secundair onderwijs
ASO - BSO - TSO

 
U bevindt zich hier: Home > Kennismaking > Patrimonium > Projecten

Projecten

Onze leerlingen volgen les op een historische site maar dat betekent niet dat er niet gemoderniseerd kan worden.

In samenspraak om Monumentenzorg en Onroerend Erfgoed wordt er voortdurend gerenoveerd.

Werken aan gevel

Onze school blijft investeren in het herstel en onderhoud van het bestaande patrimonium. Met respect voor de erfgoedwaarde van het hele domein, worden de schoolgebouwen in ere hersteld én tegelijk klaargemaakt om tegemoet te komen aan de noden van het onderwijs van morgen.

Na de renovatie van de cafetaria's en het park, werkt men vanaf einde juni aan de buitenrestauratie van de gevel aan de Bosstraat. Hierdoor zal ingang 1 (speelplaats eerste graad) gedurende dit schooljaar tijdelijk verlegd worden.

Leerlingen die met de bus naar school komen, gebruiken uitgang 1 zowel aan het begin als het einde van de schooldag. Fietsers van de eerste graad gebruiken zowel aan het begin als aan het einde van de schooldag ingang 4 (Vinkenhofstraat aan de sportvelden).

Update 2016-09-27

De restauratie aan het dak en aan de gevel in de Bosstraat vorderen zoals gepland. De grootste lawaai- en stofhinder is achter de rug. Momenteel werkt men verder aan de restauratie van het beton.

In een volgende fase zullen nieuwe ramen geplaatst worden in de lokalen gelegen aan de straatkant. 

Cafetaria 1

Met veel geduld en precisiewerk werd onlangs cafetaria 1 vernieuwd. Op die manier kunnen leerlingen weer in een opgefriste ruimte genieten van hun maaltijd.

Vijvers

De werken werden uitgevoerd door onze eigen technische dienst. De vijver werd volledig leeggemaakt en gereinigd en er werden energiezuinige pompen en verluchting geplaatst. Lekken in de folie werden hersteld en nieuwe zuurstof- en vijverplanten werden geplant.

Technieklokaal

In blok 4 (Villa) werden de lokalen van Techniek volledig omgevormd tot moderne en gebruiksvriendelijke lokalen.