Sint-Ursula-Instituut

secundair onderwijs
ASO - BSO - TSO

 
U bevindt zich hier: Home > Kennismaking > Activiteiten > Open Scholendag

Open Scholendag

 

Tijdens de Open Scholendag op 12 mei kan al wie overweegt om leraar te worden het lerarenberoep echt ervaren.

Je volgt lessen of vakvergaderingen, je overlegt met toekomstige collega’s en je steekt eventueel een handje toe terwijl je de sfeer opsnuift in de klas. Tussendoor vraag je de leraren de oren van het hoofd.

Kortom, je ontdekt alles wat je altijd al wilde weten over leraar zijn!

Inschrijven kan via https://www.vlaanderen.be/lesgeven-is-alles-geven/sint-ursula-instituut-1-126946-1

Wat mag je verwachten van de Open Scholendag?

Schrijf je in - tot en met 1 mei

Tot en met 1 mei kan je inschrijven om het lerarenberoep te komen ervaren tijdens de Open Scholendag. Zo kan jij binnenkort beslissen of je de switch maakt. 

Bereid je voor - begin mei

Je ontvangt van onze school praktische informatie en het programma van jouw Open Scholendag. Zin om je voor te bereiden op 12 mei? Volg – vrijblijvend en gratis – een webinar gegeven door lerarenopleiders en ontdek de verschillende rollen van de leraar, didactische technieken … De informatie hiervoor krijg je van het Departement Onderwijs en Vorming na 1 mei.

Neem deel – 12 mei

Onze schoolpoorten staan open voor Open Scholendag! We ontvangen je graag (terug) op de speelplaats en in de klas. En in de leraarskamer, uiteraard. Je krijgt een observatiewijzer, een reflectiewijzer, een vragenkaartje … die je heel gericht door Open Scholendag loodsen.

Verzamel extra informatie – 15 mei

Je ontvangt van het Departement Onderwijs en Vorming alle praktische informatie (over lerarenopleidingen, anciënniteit, bekwaamheidsbewijzen, vacatures…) die je nodig hebt om de switch naar het onderwijs te maken. Zo weet je precies wat je mag verwachten en welke stappen je nog moet zetten.

Kom eens proeven. Laat je prikkelen en waag de sprong naar het onderwijs.