Sint-Ursula-Instituut

secundair onderwijs
ASO - BSO - TSO

 
U bevindt zich hier: Home > Kennismaking > Activiteiten

Activiteiten

Zoë en Jolien laureaten GRAM

Afgelopen weekend werd naar goede gewoonte de GRAM-prijs uitgereikt. GRAM staat voor Gilde voor Revaluatie, Arbeid en Motivatie. Deze organisatie, die bestaat uit ondernemers en mensen uit het onderwijs, is erg begaan met het respect voor de vakbekwaamheid en creativiteit van jongeren in het BSO, en ijvert voor opwaardering van het BSO-onderwijs. 

Griet Smaers, nationaal ondervoorzitster van CD&V, sprak deze avond, ook in naam van Vicepremier en Minister van Werk Kris Peeters, waardering uit voor het beroepsonderwijs op de jaarlijkse GRAM-prijsuitreiking. Zij benadrukte in het bijzonder het belang van competentie-ontwikkelend leren door middel van werkplekleren en stages.

De 16de editie van deze feestelijke viering vond plaats op zaterdagavond 24 september, in aanwezigheid van talrijke leerlingen, ouders en vrienden, en directies en begeleidende leerkrachten van 56 scholen. Ook de heer Albert Maes, gedelegeerd Bestuurder van de Groep Maes en bezieler van GRAM, liet zijn stem horen; hij focuste op het belang van werkbaar werk, vooral voor deze vakbekwame jongeren die de toekomst verzekeren. Professor Emeritus Jacques Claes benadrukte dan weer dat werken zoveel meer is dan een middel om geld te verdienen, en dat een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij, met de nodige gedrevenheid en motivatie, enorm belangrijk is. 

Vorig schooljaar namen 6 Kantoor en 6 Verzorging weer deel met hun projecten. Zoë De Decker (KAN) en Jolien Bosmans (VZO) werden uitgeroepen tot Laureaten voor de GRAM-prijs. Zij ontvingen elk een cheque ter waarde van 120 EUR.

Proficiat aan alle BSO-laureaten!

Verslag: begeleidende BSO-leerkrachten


Terug naar overzicht