Sint-Ursula-Instituut

secundair onderwijs
ASO - BSO - TSO

 
U bevindt zich hier: Home > Kennismaking > Activiteiten

Activiteiten

Verkeersweek

Het Sint-Ursula-Instituut staat weer helemaal in het teken van verkeersveiligheid. Aan de hand van allerlei activiteiten maken we de leerlingen van het eerste, derde en vijfde jaar verkeersbewust(er). 

De verkeersweek wordt mogelijk gemaakt dankzij externe partners die verkeersveiligheid hoog in het vaandel dragen. En niet te vergeten, onze eigen technische dienst die heel wat werk hiervoor verrichtte.

     

Zichtbaarheidsspel

Tijdens het zichtbaarheidsspel leren de leerlingen van het eerste jaar hoe belangrijk het is om zowel te zien als gezien te worden in het verkeer.

Wegcode voor fietsers

Omdat de leerlingen van het derde jaar ook effectief met de fiets Onze-Lieve-Vrouw-Waver en omstreken zullen verkennen, krijgen zij eerst meer uitleg over het voetgangers- en fietsverkeer.

Workshop verkeer

Tijdens een workshop verkeer leren de leerlingen van het eerste jaar aan de hand van de wegcode en een verkeersquiz het belang van verkeersveiligheid.

"Verkeerd moment, verkeerde plaats' - lezing Luc Descamps

Al 11 jaar komt auteur Luc Descamps in de school vertellen over dit waargebeurd verhaal van Eva, een 18-jarig verkeersslachtoffer. En nog steeds blijft het een beklijvend verhaal waarvan de leerlingen heel stil worden.

Getuigenissen van verkeersslachtoffers

De vereniging Rondpunt zet sterk in op verkeersveiligheid. Met het project "Getuigen onderweg" vertelt een verkeersslachtoffer voor de klas over zijn ongeval en de gevolgen. Het toont de leerlingen wat de impact is van een verkeersongeval, omdat dit hun keuzes in het verkeer beïnvloedt.

Johny vertelt aan de leerlingen van het vijfde jaar hoe hij zijn ongeval op 6-jarige leeftijd beleefde. Hij draagt tot op de dag van vandaag de gevolgen ervan met zich mee.

Busevacuatie

Dankzij de Trammelantbus van De Lijn leren de leerlingen van het eerste jaar hoe ze veilig een brandende bus kunnen verlaten.


Terug naar overzicht