Sint-Ursula-Instituut

secundair onderwijs
ASO - BSO - TSO

 
U bevindt zich hier: Home > Kennismaking > Activiteiten

Activiteiten

Seminarie Gezondheid in 5SO

Het Seminarie ‘Gezondheid!’ 5 ASO – een compilatie van de hoogtepunten

In dit seminarie leerden we over allerlei onderwerpen die onze gezondheid kunnen bedreigen. Een politie-inspecteur kwam uitleg geven over de verschillende soorten drugs en hun gevaren. Daarna trachtten we ons tijdens een rollenspel in te leven in de verschillende standpunten van de verschillende partijen (junkies, dealers, politie, ouders, …) en traden we met elkaar in debat.

Vervolgens onderzochten we of er verbanden bestaan tussen voeding en ziekten en maakten daar een poster of een presentatie over die we aan elkaar presenteerden. We gingen ook op zoek naar lekkere en gezonde recepten, ontwierpen daar een persoonlijk kookboekje bij en trakteerden elkaar na een kookles op ons zelfgemaakte lievelingsmenu!

We kregen ook praktijklessen over EHBO. Van onze medeleerlingen uit 6 Verzorging, die daarin specialisten zijn, leerden we o.a. verbanden leggen, veilige tiltechnieken, alles over een goede handhygiëne en over de effecten van alcohol.

Binnenkort gaan we de lessenreeks afsluiten met leuke en ontspannende bewegingstussendoortjes.

We leerden tijdens dit seminarie dus vele nuttige dingen voor in het dagelijkse leven, die later zeker van pas zullen komen!

Foto’s en verslag: Mevr. M. Waebens


Terug naar overzicht