Sint-Ursula-Instituut

secundair onderwijs
ASO - BSO - TSO

 
U bevindt zich hier: Home > Kennismaking > Activiteiten

Activiteiten

Grote Ken-je-Klassiekenquiz

Op woensdag 25 januari vond in Antwerpen de 4de editie van de Grote Ken-je-Klassieken-quiz plaats.

Onze school was voor de derde keer van de partij. Na een preselectie op de school zelf, mochten we twee ploegen afvaardigen naar de halve finale in Antwerpen. Deze ploegen waren samengesteld uit leerlingen van de klassen Latijn en Grieks van het 3de tot het 6de jaar. Het ultieme doel was een plaats te bemachtigen voor de finale in Leiden in Nederland. Dit is uiteindelijk net niet gelukt, maar het scheelde niet veel...

De eerste ploeg (Timo, Pieter, Galina en Tuur) behaalde een prachtige 6de plaats (op 25 deelnemende ploegen). Dit is een uitstekend resultaat, maar helaas konden alleen de eerste... vijf ploegen doorstoten naar de finale in Nederland. Van harte proficiat!

Ook de andere ploeg (Floris, Lieselot, Maarten en Vincent) deed het prima! Zij eindigden eervol op de 9de plaats. Eveneens van harte gefeliciteerd!

Het was een heel aangename ervaring om met onze 'klassiekers', over de verschillende jaren heen, succesvol te kunnen deelnemen aan dit evenement. En volgend jaar... wagen we opnieuw een kans!

Verslag: Y. Régal en W. Liekens, namens een tevreden vakgroep klassieke talen


Terug naar overzicht