Sint-Ursula-Instituut

secundair onderwijs
ASO - BSO - TSO

 
U bevindt zich hier: Home > Kennismaking > Activiteiten

Activiteiten

6OAS en 6BEC op bedrijfsbezoek bij Proximus en Fita

Bedrijfsbezoek Proximus en Fita

Op dinsdag 21 februari zijn 6OAS en 6BEC in Brussel op bedrijfsbezoek geweest bij Proximus en Fita. Voor deze bezoeken moesten we eerst vragen voorbereiden die we dan tijdens een interview konden stellen in beide bedrijven.

Het eerste bedrijf dat we bezochten, was Fita. Dit is een non-profitorganisatie die zorgt voor een vlotte infrastructuur (en betere levensomstandigheden) in andere landen en regio’s, een voorbeeld hiervan is hulp bij de bouw van de sluizen in het Panamakanaal. Fita maakt zo onder meer de Vlaamse technische know-how op dit gebied bekend in het buitenland. Ook organiseren zij trainingen en bezoeken in andere landen en organiseren ze handelsmissies om de Belgische bedrijven voor te stellen aan buitenlandse delegaties. Hierbij worden ze soms vergezeld door de koning, bevoegde ministers en Belgische bedrijfsleiders. Dit bedrijfsbezoek was erg leerrijk: het onderwerp was interessant en de persoon die ons de uitleg gaf, was aangenaam en vriendelijk.

Het volgende bedrijf dat we bezochten, was Proximus. Iedereen kent natuurlijk Proximus en we keken er dan ook naar uit om het hoofdgebouw te kunnen zien. Het is een streng beveiligd gebouw. Zo kreeg iedereen na de identiteitscontrole een eigen badge en mochten we niet zonder begeleiding rondlopen in het gebouw. Eerst beantwoordde een medewerkster van de boekhouding vragen van 6BEC in verband met hun vak Bedrijfseconomie.Tijdens haar uiteenzetting gaf ze ook voorbeelden over de werking van de boekhouding aan de hand van het interne platform bij Proximus. Hieruit bleek dat Proximus inderdaad een erg groot bedrijf is. De management assistant die in het Engels antwoorden moest geven aan 6OAS vertelde ons meer over de inhoud van haar job en haar vorige werkervaringen.

Ik denk dat iedereen het wel een leuke dag vond, we hebben veel bijgeleerd over het bedrijfsleven en over de verschillende taken van specifieke personen in een bedrijf. Ik denk dat iedereen toch ook wel opgelucht was toen we op de trein naar Mechelen zaten, zodat we even konden uitrusten na zo’n vermoeiende dag.

Verslag: Yan (6OAS)


Terug naar overzicht