Smartschool

Smartschool is de elektronische leeromgeving van het SUI. Ze is alleen toegankelijk voor leerlingen, leerkrachten en ouders.

https://sui.smartschool.be

Microsoft Internet Explorer 8 zal vanaf schooljaar 2013-2014 niet langer ondersteund worden. Je vindt de versie van Internet Explorer met het menu Help - Over Internet Explorer.
Let er bij Internet Explorer 9 en 10 ook op dat Smartschool niet staat bij de websites waarvoor browsercompatibiliteit is ingesteld want dan krijg je ten onrechte de melding dat je versie van Internet Explorer niet wordt ondersteund. Controleer dit via het menu Extra – Instellingen. Als daar bij compatibiliteitsweergave "sui.smartschool.be" staat, verwijder het dan. Zorg er ook voor dat er geen vinkje staat voor “Alle websites met de compatibiliteitsweergave weergeven”

Firefox en Chrome worden door Smartschool aangeraden omdat deze browsers sneller werken en Flash niet langer nodig is bij het uploaden van bestanden.

Als je nog met Windows XP werkt, dien je Firefox of Chrome te gebruiken om toegang te krijgen tot Smartschool. Internet Explorer 9 en 10 worden immers niet ondersteund door Windows XP. Bovendien is het sterk aan te raden Windows XP Service Pack 3 te installeren.

Deze browsers kunnen gratis worden gedownload en ge´nstalleerd:

Brieven voor ouders op Smartschool (pushmail)

Vanaf nu kunnen we je via een mail op de hoogte te brengen telkens er een brief voor ouders op Smartschool wordt gezet. In deze mail staat dan een link waarmee je de brief kunt openen. Je moet dan nog wel je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

Deze optie heet pushmail en om ervan gebruik te kunnen maken, volg je de werkwijze op http://www.sui.be/pdf/pushmail.pdf

Meer info bij Frank De Roover